Faceţi soților mâncare de post, nu stați cu gura pe ei, nu-i cicăliți, nu urlați, nu țipați pentru că în post este mai mare ispita și încercarea

pr calistrat

Faceţi sotilor mancare de post, nu stati cu gura pe ei, nu-i cicaliti, nu urlati, nu tipati pentru ca in post este mai mare ispita si incercarea. Fiţi mai blajine, fiţi mai blande, fiţi mai intelegatoare, si chiar eliminati acea fraza pur ortodoxa: „De Dumnezeu nu ma las, dar de tine ma las!” Daca te lasi de barbat si crezi ca esti cu Dumnezeu, si de Dumnezeu te-ai lasat. Fiindca tu calci una dintre tainele cununiei, una dintre cele 7 despre care Scriptura spune asa: Ce a unit Dumnezeu, omul sa nu desparta! Deci tu nu poti sa fii ortodoxa dând cu piciorul la barbatul tau sau invers. Familia a postit in rai impreuna, si cand a cazut, a cazut impreuna! Apostolul Pavel ne-a dat o sansa: Femeia credinciosa, sfinteste pe barbatul pacatos si barbatul credincios, sfinteste femeia pacatoasa! Trebui sa fiti putin intelepte si ingaduitoare, atunci cand barbatul zice:

– Nu-i mancarea prea buna, ce tot ma tii pe cartofi?

– Dar de ce puiu’, ce nu-ti place? Hai gusta sa vezi si daca mai vrei ceva eu iti mai fac! Daca il iei cu bunatate, il aduci si pe el la imapartasit!

Parintele Calistrat Chifan

loading...

De asemenea, ai putea dori...

10 răspunsuri

 1. Larisa spune:

  Fii atent cate spune biblia despre rolul barbatului: Nevestelor, fiţi supuse bărbaţilor voştri ca Domnului, 23 căci bărbatul este capul nevestei, după cum şi Hristos este capul Bisericii, El, Mântuitorul trupului. 24 Şi, după cum Biserica este supusă lui Hristos, tot aşa şi nevestele să fie supuse bărbaţilor lor în toate lucrurile. 25 Bărbaţilor, iubiţi-vă nevestele cum a iubit şi Hristos Biserica şi S-a dat pe Sine pentru ea, 26 ca s-o sfinţească, după ce a curăţit-o prin botezul cu apă prin Cuvânt, 27 ca să înfăţişeze înaintea Lui această Biserică, slăvită, fără pată, fără zbârcitură sau altceva de felul acesta, ci sfântă şi fără prihană. 28 Tot aşa trebuie să-şi iubească şi bărbaţii nevestele, ca pe trupurile lor. Cine îşi iubeşte nevasta se iubeşte pe sine însuşi. 29 Căci nimeni nu şi-a urât vreodată trupul lui, ci îl hrăneşte, îl îngrijeşte cu drag, ca şi Hristos Biserica; 30 pentru că noi suntem mădulare ale trupului Lui, carne din carnea Lui şi os din oasele Lui. 31 „De aceea va lăsa omul pe tatăl său şi pe mamă-sa şi se va lipi de nevastă-sa, şi cei doi vor fi un singur trup.” 32 Taina aceasta este mare (vorbesc despre Hristos şi despre Biserică). 33 Încolo, fiecare din voi să-şi iubească nevasta ca pe sine; şi nevasta să se teamă de bărbat.

 2. Irina spune:

  Despre barbati nu se spune nimic? Ca ei au drepturi in continuare sa-si maltrateze nevestele si copiii si ca stau ca niste puturosi si nu fac nimic (decat copii,de cate ori au chef). Consider ca asta este problema cea mai grava,dar vad ca nu se pomeneste nimic.

 3. Misa spune:

  Si daca ce „a unit Dumnezeu, omul sa nu desparta”, atunci de ce biserica accepta sa oficieze si casatorii intre persoane despartite? Cei divortati nu ar trebui sa mai aiba dreptul sa se casatoreasca religios.

  • Dani spune:

   Cei divortati nu au dreptul si ei sa isi refaca viata? E mai bine sa stai langa o persoana care te inseala, te paraseste, si apoi vine inapoi cand are chef, si tu ca o persoana buna trebuie sa il ierti? E usor a da din gura atunci cand privesti situatia din afara. Si daca esti divortat si apoi traiesti cu altcineva pentru ca nu ai dreptul sa te casatoresti ti se pare mai bine? Ar fi ca si cum Biserica ar indemna la pacat.

 4. Maria spune:

  A grait un barbat. Doamne cum isi mai tin partea unii altora!

 5. Metatron spune:

  Unele femei cred ca pot obtine cu forta verbala ceva de-la barbat, niciodata nupot ingenunchia barbatul, barbatul daca vede ca femeia face figuri, o lasa si plateste pealta pentru a se simti bine, cu vorba buna si drag de sot , sotiile pot avea viata implinita langa barbat.
  @Maria ce femeie inteleapta esti, se vede ca te-a intepat cel putin un barbat in viata ta, poate ai meritato, mediteaza la asta.
  @Irina ai barbatul pe care il meriti , daca nustii sa fii smerita si cuminte, pariez ca ai gura ca o mitraliera :))

 6. Konstantin spune:

  Femeia trebuie sa fie supusa barbatului. Punct si gata. Barbatul sa isi iubeasca femeia. Daca sunteti maritate cu betivi va despărțiți de ei.
  Satana isi bate joc de femei ca le taie parul si le imbraca ca pe barbat. Si mai nou sa fie egala barbatului. Egalitatea va face sa demonstreze cine e barbat. Uite asa va da in gură.

 7. Mihaela Bejan spune:

  @Konstantin: Femeia să fie supusă bărbatului -- da! Dar nu „punct şi gata”! Pentru că spun Sfinţii Părinţi că femeia trebuie să fie supusă bărbatului atunci când bărbatul face pentru ea ceea ce a făcut Hristos pentru Biserică: S-a jertfit pentru ea. Atunci, da, cu tot sufletul, femeia să fie supusă bărbatului.

 8. metatron spune:

  Mihaela ai dreptate in totalitate, dar vina femeilor e atunci cand isi aleg barbatii, de multe ori trec peste defectele lor si o iau cu vorba aia , ca mie nu mi se poate intampla si astfel de clisee de gen.
  Barbatul adevarat care iubeste femeia cu adevarat sa stii ca se jertfeste pentru ea, dar mai rar cate o fata de genul asta, la moda e santajul sexual.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *