Fecioria. ”Cei ce păzesc această Taină, vor trăi după învierea morților ca îngerii lui Dumnezeu”

„- Dumnezeu ne-a dat cutitul ca sa ne omoram unul pe altul, sau ca sa taiem ceea ce avem nevoie? Funia, de ce ne-a dat-o: ca sa ne spanzuram sau ca sa o intrebuintam atunci cand ne trebuie? Dumnezeu a facut si toiagul, nu insa ca sa-i lovim pe altii, ci ca sa ne sprijinim in el. Prin urmare, ca as revin la subiectul nostru, Dumnezeu a zidit si femeia ca sa se inmulteasca lumea si oricine doreste, sa poata trai impreuna cu ea. Dar sa traiasca totdeauna, potrivit cu voia lui Dumnezeu.

Asadar, fiecare tanar sa se cerceteze pe sine. Daca poate, sa ramana feciorelnic, si aceastea va fi o dovada a deosebitei binecuvantari a lui Dumnezeu. Daca insa nu poate, sa se insoare, cu consimtamantul parintilor sai, cu o femeie modesta si virtuoasa. Dupa nunta insa, nimeni din cei doi nu are dreptul sa pofteasca alta faţă, ci sunt datori sa traiasca amandoi intregi si curati ca o pereche de turturele sau ca fratii cuminti. Toti cei ce pazesc astfel Sfanta Taina a Casatoriei, vor trai dupa invierea mortilor ca ingerii lui Dumnezeu.

Femeia se insoteste cu barbatul, dupa porunca Domnului, nu cu scopul desfraului, ci pentru nasterea de fii.

Asadar, toti cei ce desfraneaza, fac adulter sau fac pacatul sodomiei si petrec astfel pana in clipa lor cea mai de pe urma, ca dobitoacele cele oarbe si nesimtitoare, acestia vor intelege in ceasul mortii ce-i asteapta. Atunci vor intelege pentru cine s-au pregatit focul cel infricosator, scrasnirea dintiloe, tanguirea cea nemangaiata, intunericul cel adanc, ingerii cei nemilostivi care tin toiege de foc si-i lovesc pe toti cei care se vor afunda in acest foc nesfarsit al iadului.

Deci acum si tu, daca nu poti suferi viata in curatie, traieste cu femeie potrivit cu legea lui Dumnezeu. Astfel, si in aceasta viata vei trai cu modestie, dar si in cea viitoare te vei desfata din belsug de rasplata lui Dumnezeu.”

“Sfantul Andrei cel nebun pentru Hristos” (Ed. Evanghelismos, Bucuresti, 2005, pag. 125-127)

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *