Fericiţi cei săraci cu duhul, că a lor este Împărăţia Cerurilor

Ce diferenţă imensă între noţiunile cu care operează oamenii şi cele ale Evangheliei! Ceea ce „în lume” ajunge de cele mai multe ori să fie dispreţuit, în ochii lui Dumnezeu este la mare preţ.

Oare de câte ori aceşti „săraci cu duhul”, cărora li se promite o atât de însemnată răsplată, nu sunt umiliţi şi dispreţuiţi pe pământ! „Dumnezeu se împotriveşte celor trufaşi, iar celor smeriţi le dă har”. De câte ori nu întâlnim în Sfânta Scriptură laude la adresa celor smeriţi, a celor ce-şi recunosc păcatele, neputinţa, a celor ce-şi înţeleg nevrednicia şi se consideră pe sine mai prejos decât toţi!

Aceştia sunt cei ce se arată recunoscători pentru toate, gata mereu să cedeze altora. Lor, celor ce nu aşteaptă nimic de la nimeni, celor ce se bizuie doar pe milostivirea lui Dumnezeu, le făgăduieşte Domnul Împărăţia cerurilor. Ei, care consideră că nu înseamnă nimic, sunt cei mai îndreptăţiţi să primească puterea harului dumnezeiesc cea făgăduită celor cu inima smerită şi înfrântă.

Astfel, începând chiar de aici de pe pământ, ei sunt mai fericiţi decât alţii, fiindcă Domnul a spus: „Împărăţia lui Dumnezeu este înlăuntrul vostru” (Luca 17, 21), iar cuvintele Apostolului Pavel ne reamintesc acelaşi lucru: „Căci Împărăţia lui Dumnezeu nu este mâncare şi băutură, ci dreptate şi pace şi bucurie întru Duhul Sfânt” (Romani 14, 17).

Extras din Fiecare zi, un dar al lui Dumnezeu (366 cuvinte de folos pentru toate zilele anului).

sursa: putereortodoxa.wordpress.com

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *