Feriţi-vă de blestem ca de foc!

pr calistrat

Blestemul de mamă! Ferească Dumnezeu să vă scape din gură vorbe rele asupra copiilor vostri, că blestemul se lipeşte ca ceara şi asupra soţilor voştri si asupra fiicelor voastre.

Noi foarte uşor blestemăm. Şi pe sine ne blestemăm.

Mama care blesteama e o smintita! Nu-si da seama ca totul se prinde si se rasfrange asupra copiilor ! Feriti-va de orice!

Preotul trebuie sa fie vesnic izvor de binecuvantare.

Antonie Plamadeala, marele carturar al bisericii, intrebat intr-o discutie spirituala in timp ce vorbea cu Parintele Cleopa, a zis asa:

– Ca arhiereu de cand va tineti minte Prea Sfinţite Mitropolit, tineti minte sa fi pus cuiva vreun blestem?

– N-am bestemat in viata mea! Doar am dezlegat pentru ca Dumnezeu aceasta putere mi-a dat sa curat de pacat nu sa leg cu pacat!

Si Într-adevăr a fost o formula demna de un mitropolit demn.

Noi foarte usor la orice nerv, aruncam cu vorbe: Sa-ti sara…, ca crape…., sa-ti iasa…., sa ajungi… Bine.. noi cand facem asemenea remarci, ne simtim foarte curati si drepti inainte lui Dumnezeu! Deci nu ne putem permite acest abuz!

***

Apostolii au puterea episcopala purtatoare de Duh Sfant prin punerea mainilor!

Si iata ce putere le da Iisus Hristos: „Cărora veţi ierta păcatele, le vor fi iertate şi cărora le veţi ţine, vor fi ţinute.” Dumnezeu stiind slabiciune oamenilor, pentru ca a trait intre ei ca om, cu afectele si cu neputintele lor: „Neputintele noastre le-a luat si bolile noastre le-a purtat!” ca sa intelegem noi ca Iisus Hristos a fost om cu adevarat, a lasat ca acesta taina a dezlegarii de pacate sa ramana in veacul veacului. Si-a dat seama ca un om dezlegat doar o data de pacat, are iar cadere.

Care sunt cele trei forme de a tine pacatele?

Legatura preoteasca, legatura arhiereasca si blestemul de mama!

Pr. Calistrat Chifan

loading...

De asemenea, ai putea dori...

6 răspunsuri

 1. magda spune:

  …poate un ortodox si o catolica sa boteze un copil in religia ortodoxa?

 2. ramona spune:

  Ce/i de facut cand mama a blestemat copiii si nu recunoaste la preot?Ce pot face acei copii ca sa scape de blestem?

 3. marius spune:

  Papistasii sunt eretici si nu au taine!!!

 4. Maria spune:

  Cand eram mica mama m-a blestemat.dupa 30 de ani m-au ajuns blestemele ei.Mama a murit acum 11 ani si nu m-a dezlegat de ele.patimesc prea mult si nu stiu ce sa fac.

  • Admin spune:

   Postiti, spovediti-va si impartasiti-va fecvent si o sa scapati si de aceasta povara. Nu se leaga nimic rau de dvs daca faceti toate acestea trei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *