Îţi baţi joc şi iei biserica şi sfinţii peste picior?

Parintele Calistrat Chifan

Îţi baţi joc şi iei biserica şi sfinţii peste picior, tu ortodoxul ateu plin de studii şi de impresii, acum nu mai ai nevoie de biserică! Ai băga buldozerul în ea, ai băga găini.. ai face-o bibliotecă, sală de concerte…

Noi n-am fost făcuţi să trăim din filozofie, filozofia este pentru când n-ai treabă.

Cea mai mare filozofie de pe faţa pământului este să cugeţi la moarte şi la întâlnirea cu Dumnezeu! Şi să ştii să lupţi în viaţa asta plină de capcane şi fericire trecătoare! Să poţi s-o răpeşti pe cea veşnică, care ţine fără de sfârşit.

Oamenii vin şi mor, Nabucodonosor nu mai este, Moise nu mai este, Şahul Persiei nu mai este, Sultanii Imperiului Otoman nu mai sunt, dinastiile comuniste nu mai sunt… istoria se schimbă merge ca un tăvălug şi tot se întinde şi se crează alte ideologii, şi ideologii au fost şi vor mai fi!

Singura învăţătură care nu a dispărut niciodată de pe faţa pământului a fost Cuvântul lui Dumnezeu, despre care Sf Scriptura spune categoric:

„Cerul şi pământul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece!”.

Filozozofi ca Heidegger, Kant, mari oameni gânditori care s-au „puricat” aşa ca furnicile când se urcă pe un pai şi pică înapoi pe muşuroi, au murit toţi… nu mai traieşte nici unul! Dumnezeu a rămas, El este singurul care a înviat!

Cuvântul lui Dumnezeu nu stă în înţelepciune, nu stă în putere.. ci în nebunia propovăduirii şi lucrearea harului!

Parintele Calistrat Chifan – Predica video AICI

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *