O mare minune a Maicii Domnului săvârșită în timpul războiului din Siria

maica domnului

Faptul incredibil povestit mai jos s-a petrecut acum doi ani în orașul Muhradah din Siria. Este vorba despre un important oraș care se află în regiunea Hama, la 20 mile de centru ei. Orașul are 23.000 de locuitori, toți ortodocși, fapt care îl face să fie cel mai mare oraș curat ortodox al Siriei, cu cinci biserici.

Orașul are conjunctura nefavorabilă să se afle pe linia de separare dintre zonele pe care le controlează armata siriană și cele pe care le controlează răzvrătiții islamiști, având drept consecință să se afle adeseori sub atacurile celor din urmă. S-a întâmplat să rămână fără curent electric mai mult de 14 zile.

Cucerirea orașului Muhradah ar fi fost de o mare importanță strategică pentru jihadiști, fiindcă ar fi tăiat armatei siriene din Alep liniile de alimentare și ar fi constituit un punct însemnat pentru atacarea provinciei Laodiceea.

Locuitorii Muhradah-ului însă nu s-au înfricoșat, ci au rămas în orașul lor, având mare credință în ajutorul Maicii Domnului și al Sfântului Gheorghie. Zi și noapte se rugau în vechea biserică a Maicii Domnului ce se află acolo, pentru ca Dumnezeu să-i ajute să se izbăvească de distrugere. Au mărturisit cu toții că preferă să moară luptând, decât să fie călcat orașul lor de jihadiști.

Acum vreo doi ani, jihadiștii grupării Al-Nousra au anunțat un puternic atac pentru a cuceri orașul ortodox Muhradah. Locuitorii s-au înfricoșat, însă au hotărât să nu-și părăsească orașul, ci să se împotrivească până la moarte și să nu îngăduie ca el să devină o nouă Maaloula.

Au alergat din nou la Maica Domnului și la Sfântul Gheorghie cu rugăciuni fierbinți. Teroriștii au înconjurat orașul și au început un atac turbat. Posibilitățile de respingere erau nule, deoarece creștinii care apărau orașul erau mult mai puțini decât jihadiștii și mai slab instruiți decât aceia, iar echipamentul pe care-l dețineau era mai slab.

Teroriștii au început un bombardament puternic zi și noapte, având drept scop și omorârea populației civile, fără nici o deosebire. În acele zile în care jihadiștii au bombardat orașul, s-a estimat că au aruncat de la o distanță de 4 km 2000 de proiectile, mortiere și bombe. Ar fi trebuit să fie mulți morți, însă, ciudat lucru, proiectilele cădeau în oraș, dar nu explodau.

Creștinii care păzeau orașul au interceptat convorbirile jihadiștilor, care spuneau: „Un oarecare diavol ocrotește orașul și nu lasă să explodeze proiectilele. Pentru prima dată ni se întâmplă așa ceva. Nu putem face nimic.”

Dar nu era diavolul, ci Maica Domnului care ocrotea poporul ei. Atacul s-a sfârșit fără nici un rezultat și, de necrezut, numai doi creștini au murit.

Locuitorii au considerat aceasta drept minune a Maicii Domnului, ca o dovadă că trebuie să rămână la locul lor.

Menționăm că o minune asemănătoare, cu proiectile care nu explodau, a săvârșit Maica Domnului și la Saidnaya, acolo unde se află mănăstirea cu icoana ei făcătoare de minuni.

Gheorghie Theoharis – Cum s-a izbăvit orașul ortodox Muhradah de un puternic atac al jihadiștilor

Articol relatat de portalul marturieathonita.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *