Povestea preotului care a făcut patru case pentru săraci

preot Vasile Găină

Florica are 40 de ani și nouă copii. Ultimul are doar trei luni. La sfârșitul anului trecut a ajuns cu ambulanța la un spital din Botoșani după ce soțul ei, Nelu, a înjunghiat-o în braț. Era însărcinată. E o mică parte dintr-o poveste tristă pe care o relatează jurnaliștii de la Monitorul de Botoșani.

Nelu bea de stinge. De câte ori se îmbată o bate pe Florica, iar pe copii îi fugărește de acasă. Au ajuns să doarmă pe la vecinii din sat sau într-o localitate din apropiere, la surorile mai mari.

„Aşa face de când a ieşit din puşcărie astă iarnă. Noi ne-am înţeles în sat să-i dăm de lucru, să nu mai bea, iar el trimite copiii cu vacile şi bea banii. Înainte de a se mărita cu Nelu, Florica era o femeie frumoasă, puternică, muncea toată ziua.

Acum e aproape legumă, e depresivă. Aşa cum spune Sfântul Apostol Pavel, soţii trebuie să rămână împreună, dar în cazul acesta, mă tem că se va întâmpla ireparabilul dacă nu intervenim. Mai bine îi despărţim în sate diferite”, intervine preotul satului, Vasile Găină.

Potrivit jurnaliștilor de la Monitorul de Botoșani, preotul Găină a ajutat-o să se mute în altă localitate. A vorbit cu primarul să ceară aprobare în Consiliul Local pentru un loc de casă și a promis că se ocupă personal să caute sponsori care să o ajute pe Florica să-și ridice locuința.

Nu e pentru prima dată când preotul Vasile Găină face astfel de gesturi. A mai făcut încă trei case. Prima a fost pentru familia Clement, în care stă o familie cu patru copii. A urmat casa familiei Ilaş, formată din 14 suflete care se îngrămădeau într-o cameră de 3/4. „A mai rămas nişte material de construcţii şi ridicăm alături şi o căsuţă pentru Cristina, fata cea mare, care are şi ea trei copii. Dacă nu erau oamenii care să sară să ne ajute, nu rezolvam nimic. Noi le mulţumim tuturor”, a mărturisit preotul Vasile Găină, citat de Monitorul de Botoșani. (Sursa: greatnews.ro)

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *