Românul care a vândut tot ce avea ca să meargă în Nepal și să ajute. Ce i s-a întâmplat imediat ce a coborât din avion

1

Ionut Ursu are 26 de ani si in urma cu 15 zile s-a urcat intr-un avion cu destinatia Nepal, Kathmandu. Voluntar la Serviciul de Ambulanta Bucuresti Ilfov, tanarul orfan si-a dorit un singur lucru: sa ajute oamenii in nevoie.

Ca sa ajunga in zona distrusa de cutremure, Ionut avea nevoie de bani. Ne-a povestit ca si-a vandut masina de spalat, telefonul mobil si tableta. „Nu conteaza ca le-am vandut.. bine faci, bine gasesti

Nici nu a ajuns bine in Kathmandu si o femeie, vanazdu-i uniforma, i-a cerut ajutorul. Acuza dureri in piept. Asa ca Ionut i-a luat tensiunea si i-a ascultat inima. I-a dat apoi o pastila. Nu putea face mai mult pentru ca este doar voluntar. Insa a gasit cativa doctori care l-au luat cu el intr-un sat pierdut in munti ca sa-i ajute. Ionut nu a ezitat si i-a urmat.

2

Stiu cum e sa fi singur si am facut o comparatie intre viata lor si viata mea. Am considerat ca problemele mele sunt nesemnificative fata de ce e aici”, spune tanarul roman. Ionut si-a luat cu el o trusa de prim ajutor, medicamente, masti si alte produse medicale. Tanarul s-a alaturat astfel sutelor de oameni din 22 de tari veniti in Nepal ca sa ii ajute pe sinistrati. Cu totii au adus medicamente, corturi si apa potabila, de care victimele au mare nevoie.

Autoritatile nepaleze au facut bilantul si au anuntat ca sunt peste 8600 de morti, 16 mii de raniti si aproape 500 de mii de case distruse. Iar sute de mii de refugiati traiesc sub cerul liber, in corturi, de teama ca un nou seism s-ar putea produce. (Sursa stirileprotv.ro)

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *