Să faci copii când îți dă Dumnezeu, nu când vrei tu

copil-bebelus-mama

Căsătoria a lăsat-o Dumnezeu pentru naștere de prunci, nu pentru satisfacerea poftelor și plăcerilor trupului. Unii aleg la tinerețe să se distreze, folosind tot felul de metode contraceptive, și abia când decid ei, să facă copii – dar acești copii nu sunt binecuvântați, pentru că trebuie să-i faci când ți-i dă Dumnezeu, nu când când vrei tu. Când vei vrea tu, s-ar putea să nu-ți mai dea Dumnezeu. Ei ar vrea să simtă numai plăcerea, iar când intervin copiii, îi omoară, nu vor să știe de greutăți, responsabilități. Păi se mai poate numi aceasta iubire între soți? Ei dovedesc mai degrabă egoism, lașitate, hedonism.

Foarte mult contează momentul zămislirii, căci dacă acești copii sunt zămisliți în posturi, în sărbători, fără cununie, sau când părinții sunt beți, aceștia se vor naște bolnavi, rahitici, neascultători sau vicioși,și vor avea de suferit atât ei, cât și părinții și rudele lor. Pe de altă parte, dacă părinții știu să se înfrâneze, sunt cumpătați și virtuoși, și zămislesc copii în zilele îngăduite de biserică, aceștia vor fi o binecuvântare și o bucurie pentru părinți. Acești copii vor fi sănătoși, ascultători, virtuoși, și folositori întregii societăți, căci devin doctori, învățători, sau preoți.

Mulți se întreabă și se miră cum din aceeași părinți ies copii sănătoși, iar alții bolnăvicioși, ori cu handicap. Răspunsul îl aflăm de la sfinții părinți: momentul zămislirii pruncilor și viața curată / necurată a părinților sunt factori importanți și decisivi. Din niște părinți vicioși, bețivi, tutunari și desfrânați, cum pot ieși copii buni? Vor fi și ei asemenea… Ne întrebăm adesea de ce cad păcatele părinților asupra copiilor care ei de fapt sunt nevinovați, dar prin suferința aceasta a copiilor, Dumnezeu îngăduie ca părinții să-și ispășească vina aici pe pământ, căci copilul bolnav fiind, suferă el, și odată cu el îi chinuie și pe părinți, iar dacă au murit și au ajuns în iad, să fie scoși de acolo.

Cu mintea noastră limitată, credem că este o nedreptate din partea lui Dumnezeu, când de fapt este o adevărată lucrare și purtare de grijă plină de iubire, pe care Dumnezeu o îngăduie între rudele de un sânge.Pentru că El atât de mult ne iubește, încât vrea să ne scape cu orice preț de chinurile veșnice, dându-ne aici suferințe vremelnice. Se spune că Dumnezeu este drept, dar dacă ar fi fost drept, și ar fi aplicat pedepsele pe bună dreptate, noi am fi pierit demult. Dar este Bunătate și Iubire cu mult prea mult peste Dreptate: „Eu sunt un Dumnezeu zelos, care pedepsesc pe copii pentru vina părinților ce Mă urăsc pe Mine, până la al treilea și al patrulea neam, și Mă milostivesc până la al miilea neam către cei ce Mă iubesc și păzesc poruncile Mele.”

Majoritatea oamenilor care s-au născut, și care au devenit sfinți mai apoi, se datorează în mare parte părinților care i-au sfințit încă din pântecele lor prin posturi și rugăciuni, apoi ei au continuat și au aprofundat acest stil curat de viață. Sf. Nicolae care sugea lapte numai din sânul drept al maicii sale, miercurea și vinerea nu sugea deloc; prunca Maria, Maica Domnului, rodul binecuvântat al Sfinților Părinți Ioachim și Ana, rezultatul posturilor, rugăciunilor, lacrimilor, milosteniilor și vieții curate a acestora – și ce pruncă! și ce binecuvântare!,că a fost învrednicită să fie Maică a lui Dumnezeu, Mama tuturor popoarelor creștine. Iar exemplele pot continua atât în cazul părinților credincioși, cât și în cazul celor care nu respectă legea creștinească. (Elena J.)

loading...

De asemenea, ai putea dori...

6 răspunsuri

 1. Gabriela spune:

  Adevărat! Doar ca unele persoane se dau a fi experte in viată… Fiți fericiti in stiinta voastra pentru că eu sunt fericită in bratele lui Dumnezeu care stie cel mai bine ce-mi trebuie.

 2. Ancaan spune:

  Wow, wow… am o cunostinta a carei copil a murit de cancer la 5 ani, dupa 2 ani de chinuri deci, dupa spusele voastre copilul a platit pacatele parintilor. Sunteti ingrozitori, oribili, nu am cuvinte sa descriu noaptea mintii voastre. Sa va fie rusine! Eu am nascut un copil la 31 de ani, dupa ani in care am facut sex protejat. Fetita mea este sanatoasa, fericita si superba, nu va permit sa ma jigniti, pentru ca iau personal acest articol, nici pe mine, nici pe prietenele mele si cunostintele mele. Cred ca Dumnezeu care ne iubeste pe toti nu ar fi foarte incantat de mizeria asta de articol, rusine inca o data!

 3. Femme Fatale spune:

  As avea totusi cateva intrebari:

  1. Ce se intampla daca femeia nu este la ovulatie in zilele ingaduite de biserica?
  2. Cum se explica faptul ca exista oameni conceputi in posturi, de sarbatori, etc, care sunt perfect sanatosi si fericiti?
  3. Stiti ca nu mai suntem in Evul Mediu, da?

  • Admin spune:

   Modul în care alegem sa ne traim viata ne apartine in totalitate. Sa ne straduim sa facem voia lui Dumnezeu si nu a noastra, sa ne straduim sa alegem ce este mai bine pentru mantuirea sufletului si nu pentru placerea trupului. Sa ne ajute Dumnezeu!

 4. metatron spune:

  Femeia Fatala daca toti copii care ar fi fost facuti in posturi si in sarbatori, ar avea handicap , lumea asta in procent covarsitor de mare era handicapata sa ziceam de dragul discutiei cam 80%, referitor la Evul Mediu sa stii ca si atunci existau ingineri, si atunci exista matematica(hai ca stiu ca nu iti place) si alte chesti care sunt acum, doar ca erau putini oameni care aveau norocul sa beneficiezi de astfel de privilegi.
  Totusi din ce vad la tine , cred ca esti o feminista, o nihilista.

  • AnotherOne spune:

   O, da, jignirea suprema este ca e feminista :))) Bai fratilor, faceti-va temele cand folositi notiuni care credeti ca sunt jignitoare. Cat despre inginerii si matematicienii din evul mediu, te rog eu mult, du-te si participa la un curs de matematica si fizica basic, sa intelegi si tu ca in evul mediu nu prea se stiau notiunile si principiile pe care le cunostem acum. Inteleg ca ai vrut sa pari destept si cult dar ai dat un mare fail cu acest comentariu. Mai incearca,sunt convinsa ca, cu mult citit si research, data viitoare o sa-ti iasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *