Smiley în căutarea liniștii sufletești la Muntele Athos – fața nevăzută a artistului. FOTO

smiley-la-prodromu-cu-teologul-alexandru-costea

De-a lungul anilor nenumărați artiști, scriitori, oameni publici sau politici – miniștri și chiar unul din cei patru președinți post-revoluționari de la noi – au vizitat Muntele Athos. Fiecare pelerin are motivațiile sale interioare: Unii vin din pură curiozitate pentru faima locului, alții pentru frumusețea Muntelui Sfânt, peisaje și fotografii, dar cei mai mulți caută pacea inimii, rugăciunea părinților aghioriți, ajutorul Maicii Domnului și un crâmpei de viață reală, autentică.

Athosul atrage pe toți pentru că este o altfel de lume. Nu-l poți compara cu nimic altceva de pe acest pământ binecuvântat de Dumnezeu. Grădina Maicii Domnului, Sfântul Munte (Agion Oros), Bastionul Ortodoxiei – toate aceste nume și renume nu au nimic metaforic.

Smiley-la-Muntele-Athos

La începutul lunii octombrie 2015, celebrul cântăreț Smiley a făcut un pelerinaj în Muntele Athos. Nu cunosc detalii legate de locurile vizitate, dar, din ce am aflat, am înțeles că a căutat să se folosească duhovnicește din această experiență. Nu voi detalia nimic, întâi pentru că el însuși a fost destul de discret (deocamdată) și nu s-a scris nimic în presă pe acest subiect și, în al doilea rând, nu aș vrea ca vreo informație oferită de mine aici să fie răstălmăcită sau hiperbolizată devenind astfel titlu de tabloid: „Nu o să-ți vină să crezi ce a făcut Smiley…”

Smiley-la-Muntele-Athos1

Mă bucur că Smiley a vizitat Muntele Athos și nădăjduiesc ca Maica Domnului să-i dea gânduri bune și înțelegeri pentru a face pași mici, dar hotărâți pe calea credinței!

„Pot spune că sunt doar un om / Că povestea mea-i ca toate celelalte, / M-am născut, trăiesc și-o să mor / Și voi fi judecat după fapte” (Smiley, Acasă).

LD

Sursa: https://sfantulmunteathos.wordpress.com/2015/10/11/smiley-in-cautarea-linistii-sufletesti-la-muntele-athos/

Smiley (Andrei Tiberiu Maria) la Schitul românesc Prodromu, Muntele Athos, alături de teologul Alexandru Costea, octombrie 2015 / Foto credit © Alexandru Costea

loading...

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. Lavrentie spune:

    Textul din pagina originala era semnat LD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *