TRIST! ROMÂNII sunt umiliți în ultimul hal la fermele din DANEMARCA. Povestea șocantă a unui român tratat ca un sclav de patronal danez

romani

De necrezut romanii care muncesc in Danemarca au ajuns la disperare. Pentru ca au plecat din tara cu mari sperante si vise, insa planul de acasa nu e ca cel din targ, asa ca au ajuns repede sa fie dezamagati de ce au gasit acolo. Dar majoritatea celor care au plecat la munca in ferme, se plang de conditiile insalubre si de patronii care ii trateaza ca pe niste sclavi. Iar acestia s-au unit pe retelele de socializare si schimba informatii despre fermele unde lucreazas si ce fel de patroni is, arata padtv.ro

Insa pentru a ajunge sa lucreze la o ferma din strainatate, romanii apeleaza la firme de intermediere, insa de cele mai multe ori acestea nu verifica si in ce conditii sunt trimisi acolo.

Iar odata ajunsi la destinatie, romanii inteleg ca realitatea este crunta adica departe de promisiuni. Asa ca oamenii ajung sa locuiasca in rulote in loc de case, muncesc chiar si cate 14 ore pe zi, fara sa fie platiti in plus sau sunt si jigniti si umiliti.

”Romanii care au plecat la munca in Danemarca sunt exploatati la fel. Unde sunt parcele, domenii mari, se doarme in corturi, nu se respecta nicio prevedere legislativa a UE la cazare si mancare. Sunt foarte deranjante pentru cetatenii romani care muncesc in strainatate. In Sicilia persoanele sunt exploatate dupa modelul mediaval al sclavului pe plantatie, in Anglia sunt considerati principalii beneficiari ai sistemului de asigurări sociale, categoria de oameni care prabuseste acest sistem”, a declarat Dan Goldis, presedintele SOCINRO.

Iar pentru a evita aceste situatii, multi romanii care au plecat la munca in Danemarca si-au luat masuri. Si s-au unit pe retelele de socializare si se avertizeaza in legatura cu patronii care nu isi respecta promisiunile. Ei au facut chiar si o lista neagra a angajatorilor.

Iata ce spun Romanii care muncesc la ferme in Danemarca sunt umiliti de patroni

”A auzit cineva de Jesper Lund Jensen? Are o ferma de 500 scroafe. Eu am lucrat la el opt luni si am observat ca niciodata nu e multumit. In perioada mai 2015-noiembrie 2015 a schimbat sase muncitori. Eu sincer nu il recomand nimanui. Fiti cu bagare de seama inainte de a va angaja la el”, a scris o persoana pe internet.

”Feriti-va de Per Schmidt! Nu plateste ore suplimentare, muncesti cate 12 ore pe zi, de cele mai multe ori si 14 ore, si niciodata nu e multumit. Tipa si jigneste de cate ori are ocazia! Nu primesti nici zile libere! Eu muncesc aici de sase luni si prietenul meu de un an de zile si nu a platit niciodata o ora extra! Nu mai spun de conditii mizere!”, este un alt mesaj postat pe reteaua de socializare.

”Evitati fermeierul Anders Kjaer Poulsen! Conditii mizere de sedere si ferma la fel foarte veche. Am avut o experienta foarte neplacuta!”, s-a mai plans cineva.

”Evitati pe Kristian Korsgaard Thomsen, ferma vaci de abator. Ferma e o darapanatura, toate sunt vechi si munca acolo e destul de rudimentara. Nu exista zi in care sa nu se strice ceva. Cea mai minunata zi: au ramas toate utilajele fara motorina sub pretextul ca „a uitat” sa plateasca factura la furnizor. Si mi se sugereaza sa hranesc peste 100 de vaci cu roaba”, este o alta postare a unui roman nemultumit.

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *