Djuvara: „Ridicarea unei moschei în București este o CRIMĂ. Facem un punct de dezvoltare a islamismului”

neagu-djuvara

Istoricul Neagu Djuvara a criticat in termeni duri constructia unei moschei la Bucuresti, un proiect avizat de Guvernul condus de Victor Ponta.

„E o mare greseala (…) Cu toate ca acest individ pe care nu pot sa-l sufar, domnul Victor Ponta, a fagaduit asa – a incasat statul roman, o fi incasat si el ceva, ca sa se faca o mare moschee la noi – e o crima. Am avut noroc cu Dunarea, care a aparat Europa de musulmani si acum facem la noi un fel de punct de dezvoltare a islamismului in Europa. Doamne fereste”, a precizat istoricul Neagu Djuvara, intr-un interviu acordat postului Realitatea Tv.

In plus, el a criticat faptul ca intelectualilor din Romania nu li s-a cerut parerea cu privire la realizarea proiectului.

„N-a fost intrebat nimeni. Sunt convins ca daca ar fi fost intrebat Andrei Plesu sau Liiceanu sau Patapievici sau cativa din intelectuali… ca – slava Domnului! – avem cativa intelectuali de foarte mare calitate”, a comentat istoricul, citat de ziare.com.

Muftiatul Cultului Musulman din Romania a primit in concesiune, pe o durata de 49 de ani, un teren de 11.295 de metri patrati situat pe bulevardul Expozitiei nr. 22-30, Sector 1, pentru constructia unei moschei.

Terenul de peste 11.000 de metri patrati, de langa Romexpo, cu o valoare estimata la patru milioane de euro, pentru construirea unei moschei cu o capacitate de 2.000 de persoane, a fost dat in concesiune Muftiatului Musulman Cultural la sfarsitul lunii mai, prin hotarare de Guvern.

Articol relatat de portalul aktual24.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. Mateescu Cristian spune:

    Dar de ce spune dl. Djuvara că „intelectualilor din Romania nu li s-a cerut parerea cu privire la realizarea proiectului”? De ce „intelectualii” şi nu POPORUL ROMÂN? Pe mine mă înfurie tare elitismul acesta de cafenea al unora care pun „intelectualii” deasupra poporului! Nu aceşti intelectuali trăiesc în România, ci toţi românii, iar ei asta nu înţeleg… Gata, au trecut vremurile opincarilor analfabeţi care erau adunaţi cu japca şi mânaţi spre secţiile de votare, iar în restul timpului trebuia să asculte doar ce spuneau „domnii cei mari de la Bucureşti”! Suntem în mileniul al treilea şi unii ne consideră în continuare tâmpiţi! Nu e revoltător? Războaiele nu le-au câştigat „intelectualii”; ei doar AU AVUT DE CÂŞTIGAT!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *