Cioloş lămureşte controversele legate de religia sa

dacian-ciolos

Premierul Dacian Cioloş a vorbit, într-un interviu la Radio România Actualităţi, despre apartenenţa sa religioasă, după ce au apărut discuţii pe această temă, din cauza faptului că la jurământul de investitură ar fi jurat cu mâna pe Constituţie, nu pe Biblie. Mai mult, deputatul PSD Daniel Savu a declarat, într-o emisiune televizată, că Cioloş şi soţia sa ar avea legături cu MISA. Vezi detalii AICI!

Premierul a precizat că este creştin-ortodox, adăugând că pentru sine credinţa adevărată este cea dusă în suflet, care dă speranţă şi ţine omul vertical, scrie site-ul stiripesurse.ro.

„Ştiţi treaba asta cu credinţa… Eu sunt creştin-ortodox. Dincolo de faptul că m-am botezat şi m-am căsătorit în biserica din satul unde am crescut în judeţul Sălaj, bunica m-a învăţat să mă rog şi rugăciunile astea m-au ajutat foarte mult în decursul vieţii. Dar sunt lucruri de care nu vreau să fac tapaj. Pentru mine o credinţă adevărată este credinţa pe care o duci în suflet şi în inimă şi e cea care îţi dă speranţă şi te ţine vertical, nu cea pe care o afişezi atunci când ai un interes să te vadă lumea”, a spus Cioloş duminică, la Radio România Actualităţi.

El a completat că despre credinţa sa pot vorbi preotul din satul natal, părintele stareţ de la Mânăstirea Putna şi părintele arhimandrit de la Mânăstirea Dumbrava de lângă Ocna Mureş.

„Aici fiecare poate să creadă ce vrea. Eu aş zice aşa: e suficient să întrebaţi preotul din Pericei din judeţul Sălaj cât de credincios sunt, să-l întrebaţi pe părintele stareţ de la mânăstirea din Putna cât de credincios sunt sau pe părintele arhimandrit de la Mânăstirea Dumbrava de lângă Ocna Mureş cât de credincios sunt, şamd. În rest, eu ştiu ce port în suflet şi asta mi-e suficient, indiferent de ce spune unul sau altul”, a adăugat Cioloş.

loading...

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

  1. cornel spune:

    Un adevarat roman. Un om vertical. Din pacate o sa fie inlaturat de ciuma rosie (PSD) si ciuma galbena (PNL).

  1. 15 octombrie 2016

    […] Un adevarat roman. Un om vertical. Din pacate o sa fie… […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *