Cum știi care e omul pentru care merită să dai tot?

Pr. Pantelimon Oasa

Cateodata, oricate ai face pentru celalalt, el ramane indiferent si nu-ti intoarce nici o farama de dragoste. Cum stii care e omul pentru care merita sa dai tot?

-In ordinea fireasca, important e sa nu te implici intr-o relatie pana nu esti sigur de ea. Potentialul de afectiune, de iubire, trebuie pastrat pana gasesti o persoana cu care te potrivesti cu adevarat, cu care sa ai in primul rand o potrivire sufleteasca, nu trupeasca. Apoi, un om de calitate, daca a intalnit un alt om de calitate si se jertfeste pana la capat, reuseste sa-l invinga pe celalalt prin iubire, chiar daca celalalt iubeste mai putin.

Iubirea unuia, cu statornicie, poate sa salveze iubirea celuilalt. Am cunoscut multe recuperari miraculoase de relatii care erau in pragul esecului si au ajuns chiar mai puternice si mai profunde ca inainte. Oamenii trebuie sa invete sa aprecieze crizele. Intrebarea mai are insa si o capcana. Daca te opresti la om, risti sa pierzi tot. Daca il ai in minte mereu si pe Dumnezeu, gasesti in jur suficiente persoane care sa merite sa dai tot, fara sa-ti mai fie teama ca ai putea pierde. Nici un om nu merita in sine sa-i dai tot. Pentru ca omul ala nu e ultima realitate, dar Dumnezeul din el, da. In definitiv, prin om ne daruim, de fapt, lui Dumnezeu.

Pr. Pantelimon de la Mănastirea Oașa

loading...

De asemenea, ai putea dori...

6 răspunsuri

 1. Alexa spune:

  Amin! 🙂 hai sa ne inchidem ochii si sa ne deschidem inimile

 2. lupu singuratic spune:

  Corect, ai pe cineva unde te descarci de stări negative?

 3. metatron spune:

  Cea mai mare gresala sa te deschizi total fatza de o alta persoana, dezamagirea care va veni va fi coplesitoare, te va darama si te poate duce in pragul sinucideri, deci concluzie, numai Domnului sa dam inima noastra in totalitate, ca e singurul care merita.

 4. Daniela spune:

  Ceea ce spuneți pot fi…doar îngerii! Azi cum viata asta, nu se merită nimic!Din proprie experiență! Atunci când nu ești prezent…atunci te atacă! Doamne ajută.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *