Cum suntem păcăliți în marile magazine: un furnizor de miere din România dă cărțile pe față!

Moş-Costache

Mierea de la Moș Costache se găsește în mai multe mari lanțuri de magazine, printre care Lidl și Selgros. Vânzările mergeau bine până ce, acum o săptămână, mass-media a reluat un set de analize efectuate acum mai mulți ani și care indică faptul că mierea pusă pe piață de Apicola Costache este falsificată, mai exact nu este miere pură.

Pentru a-și ”spăla” imaginea, furnizorul a publicat pe pagina sa de Facebook setul unor analize recente, din 2016, care indică faptul că Mierea de la Moș Costache este pură. Toate bune și frumoase dacă nu ar fi fost pentru apicultorii români cu experiență care au taxat imediat comerciantul de miere.

Primul lucru care atrage atenția este faptul că analizele vorbesc de miere UE și non-UE, nicidecum de miere românească. ”Cu butoaiele de miere din China care le aveți în curte la sediu de îmbuteliat la Moș Costache mai comentați. Să vă fie rușine”, a postat Ionel Zinca un comentariu pe pagina lui Miere de la moș Costache.

O altă ”nepotrivire” sesizată de apicultori a fost că analizele publicate de furnizorul de miere au fost efectuate pe o probă de doar 275 de grame de miere de salcâm, în timp ce ”Moș Costache” vinde sute, chiar mii de kilograme de miere pe piața din România. ”La analiză se duc borcanele cu mierea calitativă și în magazine se livrează mierea cu glucoză”, comentează Iuliana. De altfel, chiar și buletinul de analize specifică clar faptul că rezultatele sunt valabile doar pentru cantitatea testată.

https://www.facebook.com/MiereMosCostache/photos/pcb.631742173631336/631726216966265/?type=3&theater

Articol relatat de portalul Agrointel.

loading...

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

  1. Mihail spune:

    am luat si eu in urma cu vreo 2-3 ani un borcan de „miere de la mos costache” din lidl. mi-am dat seama instant ca nu-i miere naturala.

  2. Dorian spune:

    Acum cativa ani mierea vanduta la Lidl sub eticheta Mos Costache avea aspectul , gustul si caracteristicile mierii naturale. Anul trecut cand am cumparat mierea lui Mos Costache am fost dezgustat de evidenta falsificare a acelui produs din zahar si arome de ceai care se pretindea miere.
    Deci Mos Costache s-a compromis. Sa-si schimbe naravul de falsificator si numele firmei !
    ,,Mosule ” nu te temi ca vei da seama pentru borhotul acesta pe care il vinzi ca miere si ajunge la copiii nostri ?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *