Virgil Măgureanu, fostul șef al SRI: În 1989, în România, a avut loc o lovitură de stat militară, organizată de KGB și CIA

Imagine-del-a-Revoluţie-1989

Fostul șef al Serviciului Român de Informații, Virgil Măgureanu, a declarat că în decembrie 1989, în România a avut loc o lovitură de stat militară, reușită parțial.

Acesta a spus că lovitura a fost organizată de fostul serviciu secret sovietic, KGB, în legătură cu cel american, CIA. Fostul șef al SRI a mai adăugat că datele loviturii se știau din septembrie 1989.

Conform lui Măgureanu, în 1989 nu era un sentiment anticomunist atât de răspândit încât să forțeze, de unul singur, căderea regimului. Măgureanu afirmă că “trecerea Armatei de partea poporului” a fost urmarea unor operațiuni care au pus țara sub controlul Armatei.

“Mă îndoiesc că în decembrie ’89 sentimentul anticomunist a fost unul atât copleșitor. El a apărut câteva săptămâni mai târziu”, a spus el la Realitatea TV, acum mai mulți ani.

Despre Ion Iliescu, Măgureanu afirmă că se știa din anii ’70 că este pregătit ca succesor al lui Nicolae Ceaușescu. “Nu era o persoană dotată cu prea mult curaj. Nu avea vocația unui personaj eroic. Nu l-am fi putut vedea vreodată îndemnând tinerii la luptă pe baricade. Profita însă de orice situație chiar dacă nu avea niciun merit acolo”, este descrierea facută lui Ion Iliescu de către Virgil Măgureanu.

Sursa: activenews.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *