O dovadă convingătoare. In biserica Cinstitei Cruci din Petersburg, Lavra sfantului Alexandru Nevschi s-a intamplat candva urmatorul fapt emotionant

62897409aa196cc2aca98a8b99303d1a

In biserica Cinstitei Cruci din Petersburg, Lavra sfantului Alexandru Nevschi s-a intamplat candva urmatorul fapt emotionant:

In timpul Sfintei Liturghii, arhiereul slujitor Stefan, dupa ce a citit rugaciunea „Cred, Doamne si marturisesc…” a ridicat acoperamantul sfantului potir si a ramas impietrit. A vazut carne si sange omenesc in sfantul potir! S-a intors catre diacon, viitorul staret Sampson († 1979) si i-a spus: „Vezi, parinte?”.

Ce sa faca?… Episcopul, dupa ce a asezat sfantul potir pe sfanta masa, a ingenunchiat si s-a rugat Domnului. Cum ar fi impartasit credinciosii cu sange si carne? Cine s-ar mai fi impartasit?

Dupa ce s-a rugat pentru un sfert de ora cu bratele ridicate s-a uitat din nou in sfantul potir. Sangele si carnea se facusera vin si paine. Asa a iesit si a impartasit credinciosii.

Cati clerici au aflat despre aceasta minune au spus ca a fost providenta divina ca sa se intareasca in credinta. Chiar diaconul Sampson, care tinea sfantul potir a spus mai tarziu ca din ziua aceea nu a mai avut nici o indoiala si a crezut din acel moment ca Painea si Vinul sunt chiar Trupul si Sangele lui Hristos!

S-a convins el insusi si a spus-o si altora ca sa se intareasca in credinta. Aceasta minune a fost si un motiv ca preotii sa inteleaga nevrednicia lor.

Minuni şi descoperiri din timpul Sfintei Liturghii, Editura Egumeniţa

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *