Povestea Băiatului transformat în Fetiță, care a redevenit Bărbat și s-a sinucis

David_Reimer_01

Una dintre normele aberante ale Corectitudinii Politice este Teoria Genului. Aceasta afirmă că un copil nu se naște băiețel sau fetiță, că sexul biologic al nou-născutului nu are nici o importanță. Însă ea se bazează pe ideile unui doctor nebun, care a nenorocit oameni, pretinzând că-i ajută.

Copilul va avea Genul (nu sexul!) pe care i-l va da felul în care este crescut de familie, colegii și profesorii pe care îi întâlnește în școală, provocările din carieră. Genul (spre deosebire de sex) ești liber să ți-l alegi și, de ce nu?, să ți-l schimbi, în funcție de etapa din viață și experiențele prin care treci. Astfel, în copilărie poți să alegi să fii băiețel, la tinerețe să fii femeie, pentru ca spre bătrânețe să ajungi la concluzia că cel mai bine ți se potrivește Transsexualitatea.

Ca orice normă a Corectitudinii Politice, și Teoria Genului este un dat, o dogmă, a cărei punere în discuție atrage mânia și represiunea Establishment-ului. Imediat ți se pune în frunte eticheta infamă de „Discriminator” și riști să fii exclus din societate.

Nu toată lumea occidentală acceptă însă spălarea creierelor. Mai există și gesturi de frondă. Un astfel de gest este cartea Bruce, Brenda și David, povestea băiatului care a fost transformat în fată a ziaristului John Colapinto, o mărturie despre suferințele cumplite pe care Teoria Genului le poate naște și despre nebunia doctorului care a creat-o.

La 8 luni, Bruce Reimer, un drăgălaș bebeluș canadian a ajuns cobai într-un experiment celebru asupra identității sexuale, care se va dovedi un eșec total și se va transforma într-o dramă cumplită.

Totul începe cu o intervenție chirurgicală banală. În 1965, familia Reimer își aduce gemenii, pe Bruce și pe Brian, la spital pentru circumcizie, deoarece suferă de fimoză. Dar, din cauza unei erori medicale, Bruce își pierde penisul.

Disperați, părinții consultă o sumedenie de medici, dar nici unul nu are vreo soluție. Până într-o zi, când văd la televizor un interviu cu doctorul John Money, o autoritate în materie de sexologie la spitalul Johns Hopkins din Baltimore. Teoria lui Money este că identitatea sexuală a nou-născutului nu este dată de sexul cu care a venit pe lume, de cromozomi sau hormoni, ci de felul cum este crescut de părinți, de mediul social în care trăiește, de modelele pe care le întâlnește. Adică, exact Teoria Genului, care în zilele noastre face furori în lumea occidentală, și care a devenit o normă a Corectitudinii Politice.

Dr. Money îi convinge pe părinții lui Bruce să-și transforme băiețelul mutilat în fetiță. Castrarea, urmată de o reconstrucție genitală, trebuie făcute înainte de vârsta de doi ani și jumătate, le explică doctorul, iar părinții nu mai trebuie să pună niciodată în discuție identitatea sexuală feminină a copilului. Din acel moment, Bruce devine Brenda, poartă rochițe, iar în adolescență i se fac injecții cu estrogen.

Ani de zile, doctorul Money, un personaj plin de sine și agresiv în suficiența lui, va da exemplu acest caz în numeroasele sale conferințe și lucrări. El afirmă că fostul băiat a devenit o fată perfect echilibrată, care se simte bine în pielea ei, justificându-și astfel teoria medicală. Povestea lui Bruce / Brenda devine un caz-școală, citat în toate manualele medicale și exercită o influență enormă asupra a numeroși sexologi, care și ei vor aplica asupra pacienților proprii teoriile doctorului Money. Acesta va deveni unul dintre idolii mișcării feministe, care neagă diferențele dintre sexe.

Dar John Money nu ține seama de realitate, care este cu totul diferită. Metamarfoza magică pe care a prezis-o nu s-a produs. Încă de mică, Brenda manifestă semne de tulburări. Este agresivă, nu se simte bine în pielea ei, nu are prieteni, nu vrea să se joace cu păpuși și le spune tuturor că este băiat.

Vizitele anuale la Dr. Money ajung un coșmar. De altfel, omul are niște metode cel puțin îndoielnice: le arată gemenilor fotografii pornografice, îi pune să mimeze actul sexual, îi hărțuiește cu întrebări…

john-money1

Dr. John Money, mentorul Teoriei Genului, un Mengele al vremurilor moderne

Pe măsură ce crește, Brenda este din ce în ce mai nefericită, singuratică, violentă și cu puseuri suicidare. Trupul său devine din ce în ce mai masculin, la fel ca și vocea. Chiar dacă mama o forțează să poarte rochii, ea este respinsă de școala pe care o frecventează, devenind obiectul batjocurii colegilor.

Numeroșii psihiatri care se ocupă de ea realizează că experimentul a fost un eșec, iar Bruce / Brenda, victima unei erori fatale. Nimeni, însă, nu îndrăznește să pună în discuție metodele celebrului doctor Money, cu excepția biologului Milton Diamond, care îi critică fără succes improvizațiile.

SPĂLAREA CREIERULUI

Crizele continue ale Brendei au un impact devastator asupra familiei. Tatăl începe să bea, mama depresivă are o tentativă de sinucidere, iar fratele geamăn suferă și el cumplit. Traumatizată, Brenda refuză la un moment dat să-l mai vadă pe Dr. Money și să suporte noi intervenții chirurgicale. În fine, când împlinește 14 ani, un psihiatru îi sfătuiește pe părinți să-i spună adevărul.

david-fev-2000

David, în anul 2000, la vârsta de 35 de ani. Și cu patru ani înainte de a se sinucide

Imediat, Brenda cere să redevină băiat și suferă o serie de operații dureroase care îi recreează un penis și îi permit să aibă relații sexuale. David, cum alege să se numească, precum personajul biblic, găsește de lucru într-un abator, se căsătorește și crește copiii soției dintr-o căsătorie anterioară, pentru că el nu poate procrea. Dar, psihic, rămâne foarte marcat.

„Era ca o spălare a creierului. Aș da oricât să pot merge la un hipnotizator care să mă adoarmă și să mă facă să uit trecutul a cărui amintire mă torturează. Ce mi-au făcut la nivel fizic nu este nici pe departe atât de teribil cum este ce mi-au făcut la nivel psihic.”

În 1997, Davi acceptă pentru prima oară să povestească oroarea de a trăi într-un corp care nu era al său, unui jurnalist, John Colapinto, care ulterior va scrie și o carte: Bruce, Brenda și David, povestea băiatului care a fost transformat în fată. Articolul lui Colapinto naște o vâlvă extraordinară, cu atât mai mult cu cât în același timp Dr. Diamond își publică și el studiile care desființează categoric teoria Dr. Money.

În ciuda tuturor evidențelor, John Money refuză cu aroganță să-și recunoască eșecul.

Dar, oricum, pentru gemeni este prea târziu. Brian, la rândul lui, a suferit și el o serie de tulburări grave. Cauzate mai ales de faptul că era neglijat în timp ce interesul întregii familii mergea către Brenda. Brian va muri de o supradoză în 2002. Încă o lovitură pentru David, a cărui căsnicie șchioapătă și care are probleme financiare. Se va sinucide la rândul lui în 2004.

Articol relatat de portalul evz.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *